Masáž plosky +reflexní terapie nohou

22.05.2017 09:07

Naše chodidla představují dokonalou mapu těla. Všechny orgány mají na noze svoji odpovídající plošku.

 

Reflexologie nohy je šetrná a účinná technika, která aktivuje přirozené léčebné síly organismu a přispívá k obnovení tělesné i duševní rovnováhy. Tělo se léčí samo - když dostane možnost. Terapií reflexních zón se vytvářejí základní předpoklady k prevenci a léčbě mnoha nemocí.

Pomocí jemné reflexní masáže a stlačováním příslušných bodů na chodidle dokážete ulevit od bolesti, rozproudíte tok energie v těle, a celkově tak navodíte pocit pohody a harmonie.

Reflexologie nohy se dá naučit a zvládnout i bez znalostí jiných masážních technik

 

Kolébkou reflexní terapie je patrně Čína, Vietnam i Indie, dokonce se tvrdí, že reflexní terapie byla předchůdcem akupresury. První zmínky jsou v díle známého Žlutého císaře ze třetího tisíciletí př.n.l., tehdy se nazývala „metodou pozorování nohou“, což dokazuje společné kořeny s akupresurou. Některé nástěnné malby z let 2.330 př.n.l. svědčí o jejím používání i ve starém Egyptě. Do Evropy se dostala např. po návratu cestovatele Marca Pola a první zmínky o jejím užití na našem kontinentu jsou z let kolem roku 1580. Novodobým objevitelem reflexní terapie je označován Američan William Fitzgerald (1872-1942). Mezi naše soudobé významné reflexology pak patřil Jiří Janča a jeho žáci Július a Beáta Pataky, kteří vydali i kvalitní knižní publikace.

Reflexní terapie je metoda využívající reflexní body a reflexní plošky převážně na chodidlech, na které se působí tlakem. Tyto reflexní plošky mají přímou souvislost s jednotlivými tělesnými orgány.
Takovým to působením lze diagnostikovat i ty nejskrytější příčiny nemocí, které jsou ukryté v lidském těle, a zároveň správnou stimulací možno napomoci dostat tělo do původní přirozené harmonie.

Teoretickými znalostmi a praktickými zkušenostmi touto oblíbenou a relativně 
jednoduchou metodou lze dosáhnout velmi účinné a mnohdy i rychlé pomoci.

 

 

Reflexologie nohy je ušlechtilé umění, úžasná věda a nesmírně účinná forma terapeutické masáže chodidel. Absolvujte náš masérský kurz, obohaťte Váš život a přispějte k obnově zdraví nejen u Vás, ale i u lidí, na kterých Vám záleží.

 

Rozsah: 6h

Lektor: Markéta Vlčková

Maximální počet: 5

Cena: 1350,-

INFORMACE O KURZU

Všechny naše kurzy jsou zakončeny certifikátem o absolvování.

Na kurz se můžete přihlásit vyplněním a odeslání přihlášky nebo telefonicky.

Přihláška je aktivní po zaslání zálohy 500,- Kč na účet č. 2500860735/2010 jako VS uveďte datum konání kurzu bez teček (např.2092009) a do zprávy pro příjemce své jméno.

Doplatek kurzovného před zahájením výuky. Ve výjimečných případech je možné celé kurzovné platit (po telefonické domluvě) před zahájením kurzu.

Na kurz si vezměte prosím

přezůvky, prostěradlo, ručník a dobrou náladu.:-)

Kurz zakončen certifikátem o absolvování.

Přihlášení na akci

Vyplňte prosím níže uvedené údaje: